Ingatlan megjelölése
Megjelölt ingatlanjaim

Részletes információk

Dátum: 2011.08.09, Azonosító: 96h01651

Az ingatlan
Nyárikonyha-kemence-
nappali
Közösségi tér
Közösségi tér
étkező-konyha
bejárat-tornác

Hirdetés adatai

Azonosító: 96h01651
Ajánlat: eladásra kínált ingatlan Módosít
Típus: családi ház
Vételár: 125 M Ft
Alapterület: 340 m2
Telekterület: 4348 m2
Ingatlan állapota: újszerű
Szobák száma: 10
Épület szintjei: 2
Tetőtér: beépített
Pince: van
Fűtés: gáz (cirkó)
Komfortszint: összkomfort
Parkolás: telken parkoló
Cím: Veszprém megye
Salföld

Ingatlan leírása

Eladó ház a Káli medencében. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található ez a gyönyörűen felújított, átépített, új funkciókkal bővített, a népi építészet jegyeit magán hordozó parasztház 4348 m2-es szépen gondozott, parkosított udvarral, kerttel, 2 kúttal.
A mai épület két tömbből áll össze, majd folytatásaként a pajta új funkcióra átalakítva, önálló melléképülete lakhatóvá téve. Jelenleg csak nyáridőben lakják, de mérete és teljes összkomfortja (gáz központi fűtés) alapján állandó lakásként is megfelelő.
Az utcára néző épületrész korábban is hasonlóképpen állt itt, de a tornácot, mint egy jellegzetes és nagyon hasznos népi építészeti elemet, a felújítás során építették hozzá. A nagyobb családi, társadalmi összejövetelekhez használt hátsó részt, a pajta átalakításával nyerték.
Eredetileg a tornác padlójában volt egy fedlappal rejtett pince lejáró a teljes épület alatti pincébe, melyet kettéválasztottak és a nagyobb részbe most van egy külső lejárat is.
A legfontosabb építőanyag természetesen a kő volt ezen a területen és nyilvánvaló volt, hogy a terméskő oromfalak és lábazatok kiegészítéseként vakolt-meszelt fehér felületeket alkalmazzanak. Az itteni vidékre jellemző épület fedőanyaga a nád, ettől azonban eltekintettek, de nem tájidegen és mutatós az alkalmazott égetett cserépfedés.
A másik, a közeli bakonyi erdők adta építőanyag a fa, melyből itt sokat használtak fel a nyílászárókhoz, zsalukhoz, födémhez, tetőszerkezethez, lépcsőkhöz. Az egész házon végig vonul,- a népi építészet jegyeit őrző gerenda födém, a natúr pácolt fa nyílászárók, a zsalugáteres ablakok. Ez a gazdaságos, természet közeli szemlélet jelentkezett a berendezés kiválasztásánál, készítésénél is, a fán kívül előszeretettel használtak bontott téglát, kovácsoltvasat. A bútorok formája, színe sem hivalkodó, alkalmazkodik a hely jellegéhez, sokat téglából építettek.
Tornácon keresztül léphetünk be az épület 2 főbejáratán. Elődeink nem csak szépsége, az épület díszessége, hanem hasznossága miatt is alkalmazták a tornácot. Nyáron a tornác megvédi az ablakot a magasan járó Nap erősen tűző sugaraitól, télen viszont az alacsonyan járó sugarak még kellően bevilágítják a lakást. Ugyanakkor védi a csapó esőtől, zivatartól/hófúvástól is a ház falát és a boltívek árnyékában kellemes pihenőhelyet is találunk a nyári hőségben.
A házba lépve a terméskő burkolattal ellátott étkezőn keresztül jutunk a nappaliba.
A főépület központjában kapott helyet a nappali, melyet galériaszerűen karol át, a hajópadlóval burkolt tetőtér. A nappali terét még impozánsabbá teszi a 6,5 méteres belmagasság és igazán meghitté varázsolja a kandalló, ami kellemes meleget áraszt a hideg téli estéken.
A nappaliból fa lépcső vezet fel a galériára, ami a felső szinten újonnan kialakított két lakrészt, köti össze.
Az egyikben 2 hálószoba, egy dolgozószoba, valamint egy fürdőszoba található. A másikban a galérián továbbsétálva egy 2 szobás, lakrészhez jutunk. Ez az emeleti rész külön lépcsőn is megközelíthető a földszinti folyosóról.
A főépület mellett kapott helyet, mintegy az épület folytatásaként egy vendéglak. A vendégház olyannak tűnik, mintha egy tükröt helyeztünk volna középre. Mindenből pontosan kettő van, és egymással szemben. A vendégházban összesen 4 szoba, és 2 fürdőszoba található.
Mintegy a vendégház folytatása, az egykor pajtaként működő, ma galériás, több célra használható terem. Remek helyszíne lehet, nagyobb családi, baráti összejöveteleknek, különböző, kisebb találkozóknak, koncerteknek, bridzs partiknak, vállalati tréningeknek és a lehetőségek tárháza szinte végtelen. A tágas teret egy kandalló teszi otthonosabbá.
A házzal szemben, az egykori tyúkól helyén, nyári konyha épült, ami a régi parasztudvarok elengedhetetlen kelléke volt. A nyári konyha szerves részét képezi a fedett kiülő és a kültéri kemence. Ebben az épületben is helyet kapott egy fürdőszoba, egy kamra, és a galéria, ami akár szobaként is használható.
Hogy kinek ajánlanánk ezt a 10 szobás, több fürdőszobás, közösségi összejövetelre alkalmas ingatlant? Bárkinek! Iskoláknak, alapítványoknak, cégeknek és természetesen magánszemélyeknek is. Mindenkinek, aki a legritkább, legdrágább kincset keresi a mai rohanó világban. Az érintetlen természetet, a csendet, a nyugalmat, a harmóniát?

 

Érdeklődni:

 

ingatlaniroda@immoveszprem.hu

telefon: 
  • 70-311-5649
  • 88-790-471

e-mail: ingatlaniroda@immoveszprem.hu

Iroda adatlapja

Tekintse meg honlapunkat!

Az iroda további hirdetései

Üzenet az Ingatlan Munkaközösségnek

Ingatlant szeretnék eladni, vagy bérbeadni

* Az ön neve:
* E-mail címe:
* Telefonszáma:
Lakás
Kastély, kúria
Üzlet
Irodaház
Szálloda
Telek
Mezőgazdasági terület
Ipari terület
EgyébKüldés

Üzenet az Ingatlan Munkaközösségnek

Ingatlant szeretnék venni, vagy bérelni

* Az ön neve:
* E-mail címe:
* Telefonszáma:
Címe:
Hol érdekes? (település, vagy táj):
Mit szeretne vásárolni? (pl. lakás):
Ház, lakás, stb. mérete:
Szobák száma:
Telek terület:
Kb. ár:


Küldés

Üzenet az Ingatlan Munkaközösségnek

Értékbecslést szeretnék kérni

* Az ön neve:
* E-mail címe:
* Telefonszáma:
Az értékbecslés helyszíne:
Az értékelendő ingtalan tipusa:Hitelfelvételhez
Gyámügyi eljáráshoz
Vagyonközösség megszüntetéséhez (válás, osztatlan közös, stb)
Házasság előtti szerződéskötéshez készülő vagyonfelméréshez
Vagyonleltárhoz
Gépek, eszközök leltárához
Apporthoz (vagyonbevitel, cégalapítás, tőkeemelés alkalmával)
EgyébKüldés

Üzenet a hirdetőnek

* Az ön neve:
* E-mail címe:
* Telefonszáma:
További információt kérek
Szeretném megnézni

Kérdés, megjegyzés:

Utoljára megtekintett ingatlanok